вівторок, 11 жовтня 2016 р.


День захисника України 
День захисника України ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.
День захисника України — свято не тільки військових. Це свято свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю  діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, 11 жовтня 2016 року у Садківській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбувся  виховний захід, присвячений Дню захисника України, який розпочався Державним Гімном України. На свято були запрошенні почесні гості - Безкоровайний Андрій Анатолійович – голова Кременчуцької районної державної  адміністрації, Семерянін Оксана Григорівна – начальник відділу освіти, сім´ї, молоді та спорту Кременчуцької районної державної адміністрації, Галбург Ірина Миколаївна – методист районного методичного кабінету, учасники  АТО – Яковенко Юрій Анатолійович,  Шибанов Олександр Якович, Щербатко Микола Володимирович, волонтери – Обрізан Віталій Васильович, Рева Ніна Йосипівна та настоятель Свято-Покровської церкви – Отець Се´ ргій. 
Виховний захід проходив в затишній атмосфері завдяки ведучим свята – Лутченко Лариси Михайлівни, Пащенку Олександру Миколайовичу, учням школи – Артеменко Оксані, Рудюку Ігорю, Бондаренку Андрію, Зайцевій Марії, Назаренку Володимиру, Хмарській Євгенії, Олексієнку Дмитру, учасникам  заходу  -  Івлєвій Олені Миколаївні та Омельченку Юрію, які розповіли про мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії (починаючи за часів козаччини і до сьогодення), та подякували  бійцям АТО за сміливість та героїзм, які  з вірою в краще майбутнє, стали на захист нашої Батьківщини; подарували воїнам квіти та вітальні листівки.  Під час виховного заходу хвилиною мовчання вшанували Героїв, що загинули на Сході України, та мирних жителів, що стали жертвами терористів.
Зі словами щирої вдячності до бійців, волонтерів та всіх присутніх звернувся голова  Кременчуцької районної державної  адміністрації - Безкоровайний Андрій Анатолійович. У своїй промові Андрій Анатолійович привітав мужнів воїнів, учасників АТО з Днем захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. Побажав бійцям  щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизні. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.
Учасники АТО розповіли учням про нелегкі бойові будні. З великим зацікавленням та занепокоєнням школярі слухали їхні розповіді про героїзм наших воїнів, які ризикуючи власним життям, протистоять агресору, не даючи йому розшматувати Україну.
       Учні задавали багато питань про умови «існування» в місцях бойових дій, чи носять бійці обереги, подаровані дітьми, а головне про те, коли закінчиться війна?!
З нагоди свята – Дня захисника України та  зустрічі з бійцями АТО, волонтерами  -  фото на згадку.



















Немає коментарів:

Дописати коментар