понеділок, 22 січня 2018 р.

"Соборна мати - Україна, 

одна на всіх як оберіг"

22 січня вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз'єднання ЗУНР та УНР, яке відбулось 99 років тому.
Повертаючись до історії 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Єдину Україну. У 1918-му, в той самий день було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, що проголошував незалежність УНР. Тобто сьогодні пройшло рівно 100 років з прийняття того доленосного документу, адже без незалежності УНР не було б і Акту Злуки.
З нагоди свята в Садківській школі вчителем історії Виноградовою А.І. та сільським бібліотекарем Ревою Н.Й. проведено відкриті виховні заходи: «Соборна мати-Україна, одна на всіх як оберіг», ( у 9-х кл.); тематична бесіда «Україна є, була і буде», ( у 6-му кл.); історичний калейдоскоп «Ти єдина, Україно, ти на всіх у нас одна», (у 7-му кл.); година історії «Шлях до незалежності – ІV універсал УЦР», (11 кл.); виховні години: «Від Донбасу до Галичини ми єдині», (10 кл.), «Нам Злуку дарував Господь», (5 кл.)

Немає коментарів:

Дописати коментар