четвер, 21 травня 2020 р.

З днем української вишиванки!

День вишиванки в Україні святкується щороку в третій четвер травня, і цього разу припадає на 21 травня. Зазвичай у цей день люди одягають вишиванки, йдуть в них на роботу, навчання, влаштовують ходу й інші масові заходи. Однак, День вишиванки 2020 відрізняється від попередніх: узв’язку з карантином, запровадженим через поширення коронавірусної інфекції, цього року масових заходів проводитися не буде.
Хоч це і є неофіційним і досить новим святом, його встигли полюбити по всій Україні.
  Цього року День вишиванки  присвячується українській родині та родоводу.
 Щороку учні та вчителі Садківського ліцею беруть активну участь у відзначені цього свята під девізом «З вишиванкою в серці Україну єднай!»: флешмоб, дефіле, малюнок, відеоролик,  фото,  пісня та вірш. Як показує досвід, учні та вчителі в цей день завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.
Зі святом, з Днем вишиванки! Українські традиції – одні з найкрасивіших в світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світу. Одягайте свої вишиванки і нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна і її символи! Бажаємо, щоб українська вишиванка щодня охороняла Вас, щоб благословляла на щасливе життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар