понеділок, 9 листопада 2020 р.

 Україна починається з тебе...

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Традиційно у Садківському ліцеї відбулися виховні заходи у 1-11 класах, присвячені Дню української писемності та мови. 
Класні керівники, учителі української мови та літератури ліцею провели низку тематичних заходів з метою популяризації та поширення знань про українську писемність та мову:  бесіда «У казковому світі мови» (1 кл.), година спілкування «Мандрівка у країну Слова» (2 кл.), мовна гра - квест «Слово до слова - складається мова» (3 кл.),
 бесіда «У світі цікавих висловів» (4-А кл.), вікторина «Як ми говоримо» (4-Б кл.), виховний захід «Буду я навчатись мови золотої...»  (5 кл.), лінгвістична гра «Єдиний скарб у тебе – рідна мова…»  (6-А кл.),   мовознавчий турнір «Мова єднає всіх» (6-Б кл.) усний журнал, що розкривав зміст національної спадщини від Нестора-Літописця до  сьогодення «Океаном рідної мови» (7 кл.), інтелектуальна гра «Із витоків української писемності» (8 кл.), виховний захід «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла» (9 кл.). Учні 10 – 11 класів долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Його писали усі охочі і небайдужі до української мови - вся країна.
День української писемності та мови – одне з найцінніших надбань, що залишать  українці своїм нащадкам у спадщину. Такі свята гартують усіх нас на шляху  зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

Немає коментарів:

Дописати коментар