пʼятниця, 28 травня 2021 р.

 День цивільного захисту

28 травня в Садківському ліцеї відбувся  День цивільного захисту. Основна мета заходів цього дня –  вироблення в учнів умінь, навичок  грамотно і чітко діяти в різних  надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій; практична перевірка вміння та навичок учнів користуватися засобами індивідуального  захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання,  надавати першу домедичну допомогу.

Розпочався цей день із тематичних уроків «Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій», проведених у цікавих формах класними керівниками 1-11 класів, які  ознайомили учнів із надзвичайними  ситуаціями та правилами  поведінки при їх виникненні, переглянули відеофільми «Стихійні лиха» «Обережно незнайомий предмет», «Вогонь – друг чи ворог?», «Зброя масового ураження» та ін.

Піч час проведення дня ЦО була навчальна евакуація ліцею, відпрацювання дій учнів, працівників ліцею і керівного складу згідно з структури ЦЗ по сигналах «Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги» та проведена лінійка до Дня цивільного захисту.

Учні 1-11 класів взяли участь у конкурсі тематичних малюнків та плакатів «Цивільний захист», учні 5-6 класів у квесті з основ безпеки життєдіяльності, учні 7-8 класів взяли участь у брейн-ринзі «Що ми знаємо про небезпеку?», а учні 9-10 класів у вікторині з «Основ ЦЗ та безпеки життєдіяльності». Вчителем Захисту України та шкільною медсестрою відпрацьовано практичні заняття «Прийоми нормативів з надівання противогазів і ватно-марлевих пов’язок» та проведено майстер-клас «Формування навичок надання долікарської допомоги при НС».

Немає коментарів:

Дописати коментар