середа, 9 листопада 2022 р.

З днем української писемності та мови!

Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими пращурами. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ.
Українська мова почалася з писемності, витоки якої йдуть з далекого минулого. Давньоруські літописи є дорогоцінними реліквіями історії, науки, літератури та культури, які й сьогодні вражають глибиною мудрості, далекоглядності, є актуальними і суспільно значимими.
У всьому світі відомо, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.
Бажаємо всім зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.
Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Учнівський та педагогічний колективи також приєдналися до візначення цього свята. Класними керівниками та вчителями-філологами проведені виховні заходи, тематичні уроки, а також за традицією приєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності 2022.
Любімо і шануймо українську мову – мову Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко - одну із наймилозвучніших, найбагатших, найпоширеніших і найкращих мов у світі! Розмовляймо нею!

Немає коментарів:

Дописати коментар