четвер, 21 вересня 2017 р.

21 вересня - Міжнародний День Миру

Разом заради Миру:
повага, безпека та гідність для всіх
Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний День Миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього. Свято відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/55/282. Події, які трапилися за останні кілька років, показують наскільки Міжнародний День Миру актуальний в наш час.
Щороку 21 вересня учнівський та педагогічний колектив  Садківської  ЗОШ І – ІІІ ступенів  також  відзначають  Міжнародний День Миру, у рамках якого було проведено святкову лінійку , виставку з природного матеріалу «І дорослі, і малі хочуть Миру на Землі», серед учнів 1 – 4 класів проведено конкурс малюнків «Діти України  за Мир у світі!»; учні 5 – 9 класів власноруч виготовили  паперових голубів як символ Миру та духовного розвитку нації;  по закінченні свята організовано флеш-моб «Діти Миру – за Мир!»

Міжнародний День Миру надає можливість привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття.
Бажаємо усім нам мирного неба,
оскільки воно відкриває перед людством перспективи, 
не зводячи їх до боротьби за виживання! 
Бажаємо нових відкриттів,
які зупинять біди, хвороби і катаклізми!
Бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності,
 адже це наша країна, наша земля –
нам з вами тут жити! 

Немає коментарів:

Дописати коментар