пʼятниця, 3 грудня 2021 р.


5 грудня, у світі відзначають Міжнародний день волонтера, який був започаткований Генеральною Асамблею ООН в 1985 року. Волонтерство ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільним справам, повазі до гідності і культури всіх людей. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій. За даними Організації Об'єднаних Націй, в усьому світі налічується близько 140 мільйонів волонтерів.

Напередодні Міжнародного дня волонтера в Садківському ліцеї проведено виховні заходи: бесіди «Волонтери - люди доброї волі», «Поспішайте творити добро!», уроки мужності «Героїзм українських волонтерів» (5-10 кл.) Організовано перегляд тематичних відеороликів та фільмів за тематикою історії виникнення волонтерського руху, розвитку волонтерського руху в Україні, діяльності сучасних волонтерських організацій. Учні (10 кл.) та вчителі взяли активну участь в онлайн-заходах, присвячених Міжнародному дню волонтера від громадської організації «Глобал Офіс» (30.11, 02.12.2021 р.)
Мета цих заходів - познайомити учнів із виникненням поняття «волонтер», створити умови для виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги; стимулювати пізнавальний процес до основ моральної культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар