середа, 26 квітня 2023 р.

37 роковини Чорнобильської катастрофи
Весні завжди радіють люди... Та на гірку долю нашої України весна 1986 року принесла страшне горе і чорний смуток. Найстрашніші наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції проявляються й дотепер. Чорнобиль... Це слово відоме всій планеті. Його й досі вимовляють із тривогою в очах, бо це була найстрашніша катастрофа світового рівня.
26 квітня 2023 року виповнюється 37 років з моменту страшної техногенної й величезної екологічної біди світового масштабу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.
У цей день в Садківському ліцеї учасники освітнього процесу вшанували ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.
Класні керівники провели онлайн виховні заходи: «Чорнобильська трагедія» (1-2 кл.), «Чорнобиль як хмара» (3-4 кл.), «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить...» (5-6 кл.), «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять…» (7 кл.), «Дзвони Чорнобиля душу бентежать…» (8-мі кл.), «Чорнобиль - чорний біль і трагедія нашої України. Пам’ятаємо…» (9-11 кл.); переглянули та обговорили з учнями документальні та мультиплікаційні фільми про Чорнобильську катастрофу. Учні початкової школи взяли участь у конкурсі малюнків «Біль Чорнобиля… Ніколи не забути!»

Немає коментарів:

Дописати коментар