понеділок, 8 травня 2023 р.

 Пам'ятаємо... Перемагаємо!!!

8 травня ­– День пам’яті та примирення й День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна не оминула жодної української родини. Пам’ятаймо й шануймо усіх, кого торкнулася ця жахлива сторінка нелюдської історії.

Ми добре знаємо ціну війни й пам’ятаємо, яким страшним лихом вона обернулася для світової спільноти. Саме ця пам’ять має стати запорукою перемоги України над сучасним російським фашизмом.

Сьогодні класними керівниками 1-11 класів Садківського ліцею проведені виховні заходи, присвячені пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну війни.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. 

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті.

Немає коментарів:

Дописати коментар