вівторок, 30 травня 2023 р.

 Мова нас єднає!

Мова – спосіб самопізнання народу, найважливіший, найуніверсальніший та найвиразніший засіб спілкування людей, засіб вираження й передавання думок, почуттів, волевиявлень.

Питання популяризації української мови вже кілька століть лишається актуальним, що зумовлено минулим України й українців. Так історично склалося, що й сьогодні це питання не втрачає своєї актуальності. Нам потрібно усвідомити, що в такий важкий для нас та нашої країни час досить важливо поширювати і популяризувати українську мову.

З метою забезпечення єднання українського суспільства та зміцнення його української ідентичності, утвердження української мови на території України, в Садківському ліцеї щорічно проводяться класними керівниками, вчителями філологами для учнів 1-11 класів виховні заходи на популяризацію української мови. Тож сьогодні учнями 1 класу було тетралізовано українську народну казку «Коза-дереза» та з учнями старшої школи проведено відкритий виховний захід «Україна у стрічках». На виховні патріотичні заходи були запрошені гості: начальник Відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Кам'янопотоківської сільської ради Інна Станіславівна Дементєєва та заступник начальника Відділу освіти, культури, спорту та туризму Євгенія Вікторівна Олійник, директор Садківського ліцею Олександр Іванович Левицький, батьки, рідня, сусіди та учні освітнього закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар