середу, 2 травня 2018 р.

Екскурсія визначними пам'ятками України
02 травня 2018 року для учнів 6 – 7 класів Садківської ЗОШ І – ІІІ ступенів була організована екскурсія до м. Чигирин та урочища Холодний Яр, з метою поглиблення знань учнів з історії України.
Першою зупинкою екскурсії було м. Чигирин, а саме резиденція великого гетьмана України Богдана Хмельницького та піша хода на Замкову гору, на якій знаходиться пам’ятник гетьману вилитий з бронзи, висотою 18 м. Діти з цікавістю слухали екскурсовода  та  ставили  різні запитання.
Хмельницький в бій ішов,
В бій за рідні землі й води.
У проміннях корогов
Ніс зорю свободи.
Другою зупинкою екскурсії  було  містечко Суботів та родове помістя Б.Хмельницького, де народився, жив і вів свої діяльність славетний син своєї неньки України. Відвідали Іллінську церкву, де за переказами знаходиться місце поховання гетьмана. Наступною була зупинка – урочище Холодний Яр, на території якого знаходиться величезний дуб  Максима Залізняка.
Тисячолітній велетень, він цар серед дерев,
Зростав тисячу років, росте і по цей день.
Походи пам’ятає ще київських князів,
Хоробрих гайдамаків і славних козаків.
Останньою зупинкою екскурсії був Мотронинський жіночий монастир, історія якого почалася з 1568 року. Неодноразово цей монастир був зруйнований і знову відроджувався, мов птах фенікс. Діти відвідали храм на території монастиря і набрали води з цілющого джерела Святого Онуфрія Великого.

Немає коментарів:

Дописати коментар