середа, 9 травня 2018 р.

Поєднаймось у шані глибокій…

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
                                              В. Симоненко


   Вже минуло 73 роки з тієї травневої весни, коли замовкли останні постріли Другої  світової війни. Але не згасає пам'ять про ти, хто віддав своє життя і захистив рідну  землю від ворогів. На виконання  Плану заходів з відзначення у 2018 році в Полтаській області Дня пам’яті  і примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Садківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведені виховні  заходи, приурочені цій події.
Для учнів 3 – 4 класів організовано одноденний похід до памʼятного знаку  «Гостра могила», могили льотчика Виноградова, з метою вшанування загиблих та впорядкування  могили поховання героїв – ополченців та місце поховання  льотчика Виноградова.
Класними керівниками проведено виховні години: «За мир в усьому світі – це значить за життя», 1– 2  кл., «Живи у мирі, Україно!..», 3– 4 кл., «Нездоланність українців – гідність держави», 5– 6 кл., «Українці у Другій світовій війні. Життя і долі», 7– 8 кл., «Вічна пам΄ять солдату-герою», 9-ті  кл., «Не обміліє пам΄яті ріка, в серцях нащадків буде вічно жити», 10– 11 кл.
8 травня 2018 року організовано  та проведено лінійку-реквієм, присвячену Дню пам’яті та примирення і 73-річниці  Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: «Поєднаймось у шані глибокій…»
8 травня 2018 року учні школи  привітали ветеранів та дітей війни з Днем пам’яті та примирення та 73-річницею  Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  вітальними листівками та квітами. Проведено виставку-конкурс дитячих малюнків «Ми проти війни!», (1-4 кл.)
В шкільній бібліотеці оформлено тематичну книжково-ілюстративну виставку «Герої не вмирають!», "1939 – 1945 рр. Пам'ятаємо! Перемагаємо!"
9 травня 2018 року було  проведено мітинг-реквієм  «Жива пам'ять, живі квіти і пекучий біль» біля Чикалівського меморіалу «Вічно живим», присвяченого переправі через Дніпро в роки ІІ світової війни з метою вшанування  полеглих героїв та могили поховання М.С. Новохатька, (5, 8, 10 кл.)

Немає коментарів:

Дописати коментар